Salát z pečené červené řepy

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
13 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé červené řepy opereme, kartáčkem dobře očistíme a odkrojíme kořínky. Jsou-li řepy s natí, odkrojíme ji, dobře opereme a odložíme. Řepy potřené olivovým olejem dáme do pekáče, zakryjeme a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, při této teplotě pečeme 30-45 minut. Když řepy změknou, vyjmeme je z trouby, necháme vychladnout, potom je oloupeme. Oloupané řepy rozkrojíme podél, osolíme je a podle chuti opepříme.
  • 2
    Mezitím nasekáme čerstvý kopr a opražíme a nahrubo posekáme lískové oříšky.
  • 3
    Očištěnou nať asi 1 minutu restujeme na lžíci másla ve větší pánvi. Změklé listy vyjmeme, odložíme, do pánve přilijeme ocet balsamico, všleháme zbytek másla a směs uvedeme do varu. Přidáme řepy a vše spolu mícháme, až se na řepách vytvoří hustá lesklá vrstva. Vychladlé řepy rozdělíme do misek, podle chuti přisolíme a připepříme, ozdobíme orestovanou natí a posypeme koprem a praženými oříšky.
  • 4
    Salát servírujeme přelitý zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.