Salát z pečené řepy a brambor
65 min.
Ingredience
- 300gramůČervená řepa
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10mililitrůOcet vinný
- 10gramůCukr krupice
- 450gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 175gramůSýr s modrou plísní
- 30gramůOřechy vlašské
- 30mililitrůOřechový olej
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Ořechy nahrubo nasekáme. Řepu omyjeme a pokrájíme na stejně velké srpečky. Řepu přendáme na plech vyložený papírem, pokapeme olivovým olejem a octem, ocukrujeme a dáme péct při 200 °C na 40 minut. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme a necháme vychladnout.
- 2Upečenou řepu smícháme s bramborami pokrájenými na čtvrtiny. Posypeme strouhaným sýrem a ořechy, zakápneme ořechovým olejem, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.