Salát z pečené řepy s mozzarellou

100 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
20 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Omyté neoloupané řepy vložíme do dvojítého alobalu, na každou nalijeme lžíci octa, lžíci oleje, ochutíme solí, pepřem a uzavřeme. Pečeme asi 75minut.
  • 3
    Poté balíčky vyjmeme, necháme vychladnout uzavřené. Po rozbalení řepy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně nakrájíme i mozzarellu.
  • 4
    Na talíře rozložíme řepu, proklademe mozzarellou a dozdobíme lístky rukoly.
  • 5
    Na zálivku smícháme ve sklenici hořčici, 2lžíce balzamikového octa, 4lžíce oleje, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
  • 6
    Zálivkou pokapeme salát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.