Salát z pečené řepy s mozzarellou
100 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
20 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Omyté neoloupané řepy vložíme do dvojítého alobalu, na každou nalijeme lžíci octa, lžíci oleje, ochutíme solí, pepřem a uzavřeme. Pečeme asi 75minut.
- 3Poté balíčky vyjmeme, necháme vychladnout uzavřené. Po rozbalení řepy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně nakrájíme i mozzarellu.
- 4Na talíře rozložíme řepu, proklademe mozzarellou a dozdobíme lístky rukoly.
- 5Na zálivku smícháme ve sklenici hořčici, 2lžíce balzamikového octa, 4lžíce oleje, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- 6Zálivkou pokapeme salát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.