Salát z petrželky, máty, bulguru a citronu
30 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 3hrstiPetržel - nať
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 4kusyRajčata
- 3kusyCitrony
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1hrstMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve zalijeme v míse bulgur vroucí vodou a necháme 30min odležet. Poté scedíme a vymačkáme vodu.
- 2Vrátíme bulgur do mísy a přelijeme olejem a šťávou vylisovanou ze všech citronů. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Vmícháme na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek, nahrubo nasekanou petrželku a mátu a důkladně promícháme.
- 4Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.