Salát z pomerančů, fenyklu a okurky
15 min.
Ingredience
- 150gramůFenykl sladký - hlíza
- 60gramůCibule červená
- 150gramůOkurka salátová
- 80gramůŘedkvička
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůKostkový led
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 800gramůPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a odstraníme slupky, aby nám zbyla jen dužina. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky, okurku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na plátky, ředkvičky posekáme nadrobno. Všechno nasypeme do skleněné salátové mísy, přidáme pár kostek ledu a salát proházíme. Led odstraníme, přilijeme olej, ocet, osolíme, opepříme, přilijeme trochu pomerančové šťávy, salát promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.