Salát z řapíkatého celeru s vaječnou zálivkou
20 min.
Ingredience
- 500gramůCeler řapíkatý
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 7lžicOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté řapíky celeru nakrájíme na tenké proužky,smícháme s jemně nakrájenou cibulí.
- 2Vejce uvařené natvrdo nastrouháme, přidáme hořčici, sůl, pepř, po kapkách vmícháme olej, ocet a smetanu.
- 3Celerovou směs upravíme na talířky a přelijeme vaječnou zálivkou. Nakonec salát ozdobíme rajčaty, pokrájenými na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.