Salát z říčního kraba

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
9 g
Cukr
105 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici a romanesko (zelený květák) očistíme, opereme, rozebereme na růžičky. Fazolové lusky opečeme, nakrájíme na kousky a společně s brokolicí a romaneskem namočíme na 3 minuty do horké osolené vody. Poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do mísy.
  • 2
    Mezitím skrojíme vršky ananasů, vnitřek vydlabeme a obsah nakrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním.
  • 3
    Mandarinky a pomeranče oloupeme, zbavíme bílých slupek a dužinu vyjmeme. Celer očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme do misky a řádně promícháme.
  • 4
    Bylinky opláchneme, osušíme, nadrobno pokrájíme, smícháme s olejem a citronovou šťávou a přidáme k ostatním. Krabí maso nakrájíme a vmícháme do salátu.
  • 5
    Salát osolíme, opepříme, ochutíme worcestrovou omáčkou, promícháme a naplníme jím ananasy. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.