Salát z říčního kraba
20 min.
Ingredience
- 250gramůBrokolice
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 4kusyAnanas
- 2kusyPomeranče
- 4kusyMandarinky
- 150gramůCeler řapíkatý
- 1hrstEstragon
- 125mililitrůOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 400gramůKrab nakládaný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1hrstKopr čerstvý
- 250gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
9 g
Cukr
105 g
Postup přípravy
- 1Brokolici a romanesko (zelený květák) očistíme, opereme, rozebereme na růžičky. Fazolové lusky opečeme, nakrájíme na kousky a společně s brokolicí a romaneskem namočíme na 3 minuty do horké osolené vody. Poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do mísy.
- 2Mezitím skrojíme vršky ananasů, vnitřek vydlabeme a obsah nakrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním.
- 3Mandarinky a pomeranče oloupeme, zbavíme bílých slupek a dužinu vyjmeme. Celer očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme do misky a řádně promícháme.
- 4Bylinky opláchneme, osušíme, nadrobno pokrájíme, smícháme s olejem a citronovou šťávou a přidáme k ostatním. Krabí maso nakrájíme a vmícháme do salátu.
- 5Salát osolíme, opepříme, ochutíme worcestrovou omáčkou, promícháme a naplníme jím ananasy. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.