Salát z romanesca se slaninou a parmezánem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
68 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Romanesco omyjeme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vroucí vodě 5 minut. Poté slijeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na proužky a společně s romanescem dáme do salátové mísy. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný parmezán.
  • 3
    Bazalku opláchneme a lístky otrháme. Salát přelijeme připraveným dresinkem, promícháme a před podáváním přimícháme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.