Salát z romanesca se slaninou a parmezánem
20 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 6lžicOlej olivový
- 6lžicBalsamico ocet
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1kusBazalka
- 1kusRomanesco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
68 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Romanesco omyjeme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vroucí vodě 5 minut. Poté slijeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na proužky a společně s romanescem dáme do salátové mísy. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný parmezán.
- 3Bazalku opláchneme a lístky otrháme. Salát přelijeme připraveným dresinkem, promícháme a před podáváním přimícháme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.