Salát z růžičkové kapusty se šunkou a grapefruity
35 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyGrapefruity
- 3lžíceOcet vinný
- 6lžicOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠunka krůtí
- 1lžíceHořčice
- 800gramůKapusta růžičková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme a vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Scedíme ji, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Oloupané grepy rozdělíme na dílky a přitom zachytíme šťávu.
- 3Smícháme ocet, olej, hořčici a grepovou šťávu, osolíme a opepříme. Kapustu smícháme s dílky grapefruitů a pokapeme zálivkou. Necháme asi 30 minut rozležet.
- 4Salát upravíme na talíře a poklademe plátky šunky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.