Salát z rýže po maďarsku
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1kusCibule
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 2špetkySůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 350mililitrůMasový vývar
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 100gramůSalám uherský
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusFeferony
- 50gramůPetržel - nať
- 100gramůKukuřice
- Na zálivku
- 3lžíceMajonéza
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceKečup
- 4lžíceOcet bílý vinný
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1004 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme olej a rozpálíme. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do hrnce na olej. Na cibuli vsypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme. Pak přisolíme, přidáme papriku a zalijeme vývarem.
- 2Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a dusíme 25 minut. Pak rýži scedíme a vložíme do mísy k vychladnutí.
- 3Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme bílé žebroví a semínka a rozkrájíme na nudličky. Salám a sýr pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme feferonku a petrželku jemně posekáme.
- 4Do rýže vmícháme nakrájené kousky paprik, salámu a sýra a přidáme ještě kukuřici.
- 5Připravíme v misce zálivku. Vložíme do ní zakysanou smetanu, kečup, majonézu, ocet a prošleháme. Nakonec osolíme a opepříme. Zálivku lehce vmícháme do salátu a necháme jej alespoň 1 hodinu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.