Salát z rýže po maďarsku

50 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1004 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme olej a rozpálíme. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do hrnce na olej. Na cibuli vsypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme. Pak přisolíme, přidáme papriku a zalijeme vývarem.
  • 2
    Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a dusíme 25 minut. Pak rýži scedíme a vložíme do mísy k vychladnutí.
  • 3
    Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme bílé žebroví a semínka a rozkrájíme na nudličky. Salám a sýr pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme feferonku a petrželku jemně posekáme.
  • 4
    Do rýže vmícháme nakrájené kousky paprik, salámu a sýra a přidáme ještě kukuřici.
  • 5
    Připravíme v misce zálivku. Vložíme do ní zakysanou smetanu, kečup, majonézu, ocet a prošleháme. Nakonec osolíme a opepříme. Zálivku lehce vmícháme do salátu a necháme jej alespoň 1 hodinu odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.