Salát z rýžových nudlí s vařeným kuřecím masem
45 min.
Ingredience
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceSezam - semena
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Na maso
- 600mililitrůVoda pitná
- 300gramůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaSůl
- Na nudle
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůNudle rýžové
- 0,5lžičkaSůl
- Na oblohu
- 150gramůKedlubna
- 100gramůKarotka
- 150gramůOkurka salátová
- 100gramůPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nudle vložíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a vaříme na skus. Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, pórek očistíme a nakrájíme na proužky, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, karotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na slabší proužky.
- 2V míse promícháme česnek se solí, pepřem, zázvorem, sezamovými semínky, sójovou omáčkou a šlehačkou. K směsi vmícháme nudle a kuřecí maso.
- 3Salát podáváme na servírovací míse a obložíme zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.