Salát z těstovin, klobásy a česneku
30 min.
Ingredience
- 200gramůKlobása Chorizo
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceBazalka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 70gramůOlivy černé
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 mg
Postup přípravy
- 1Kvalitní klobásu a očištěný česnek si nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Z omyté snítky bazalky otrháme lístky a odložíme je. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy plněné česnekem scedíme.
- 2Italské těstoviny podle vlastního výběru uvaříme ve větším množství osolené vody - podle návodu na zkus. Uvařené scedíme, dáme do mísy a zakryjeme poklicí.
- 3V pánvi si rozpálíme 2-3 lžíce olivového oleje, na kterém osmažíme nejdříve dorůžova česnek (smažíme 1-2 minuty, nesmí se nám připálit). Přidáme klobásu a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Vše vyklopíme do těstovin, přidáme bylinky, rajčata, olivy, po zamíchání dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Salát z těstovin, klobásy a česneku
Těstovinové saláty máme moc rádi 😉