Salát z těstovin, rajčat a tuňáka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící se vody vsypeme těstoviny, které podle návodu na sáčku uvaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do vhodné misky.
  • 2
    Příprava majonézy: Syrový žloutek utřeme s vejcem uvařeným natvrdo. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a pomalu, za stálého míchání přiléváme olej. Do hotové majonézy přidáme na kousky nakrájeného tuňáka, smetanu, drobně nakrájenou cibuli. Vše dohromady ušleháme na hustou pěnu. Nakonec přimícháme nasekané kapary, už nešleháme, jen promícháme.
  • 3
    Připravenou majonézu přelijeme těstoviny, přidáme na tenké pásky nakrájenou papriku a dobře promícháme. Salát porcujeme na talíře a ozdobíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty a drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.