Salát z těstovin, rajčat a tuňáka
35 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 200gramůTěstoviny konzumní
- 0,5lžičkaSůl
- Majonéza
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 200gramůTuňák v oleji
- 50mililitrůZakysaná smetana
- 2lžičkyKapary
- 200gramůRajčata
- 20gramůPetržel - nať
- 0,1decilitrOlej slunečnicový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící se vody vsypeme těstoviny, které podle návodu na sáčku uvaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do vhodné misky.
- 2Příprava majonézy: Syrový žloutek utřeme s vejcem uvařeným natvrdo. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a pomalu, za stálého míchání přiléváme olej. Do hotové majonézy přidáme na kousky nakrájeného tuňáka, smetanu, drobně nakrájenou cibuli. Vše dohromady ušleháme na hustou pěnu. Nakonec přimícháme nasekané kapary, už nešleháme, jen promícháme.
- 3Připravenou majonézu přelijeme těstoviny, přidáme na tenké pásky nakrájenou papriku a dobře promícháme. Salát porcujeme na talíře a ozdobíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty a drobně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.