Salát z trojích fazolí
20 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 100gramůFazole bílé sterilované
- 100gramůFazole červené sterilované
- 1kusCitrony
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zálivku – v misce smícháme zakysanou smetanu, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, olej, šťávu z jednoho citrónu, sůl podle chuti a oba druhy pepře. Necháme asi 30 minut odležet v chladu.
- 2Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Do kastrůlku dáme asi 4 cm vysoko vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vhodíme pokrájené fazolky a povaříme asi 5 minut. Vařené fazolky scedíme.
- 3V salátové míse promícháme okapané červené a bílé fazole a zchladlé zelené fazolky. Vmícháme smetanovou zálivku.
- 4Salát necháme vychladit v chladničce asi 3 hodiny a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.