Salát z trojích fazolí

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si zálivku – v misce smícháme zakysanou smetanu, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, olej, šťávu z jednoho citrónu, sůl podle chuti a oba druhy pepře. Necháme asi 30 minut odležet v chladu.
  • 2
    Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Do kastrůlku dáme asi 4 cm vysoko vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vhodíme pokrájené fazolky a povaříme asi 5 minut. Vařené fazolky scedíme.
  • 3
    V salátové míse promícháme okapané červené a bílé fazole a zchladlé zelené fazolky. Vmícháme smetanovou zálivku.
  • 4
    Salát necháme vychladit v chladničce asi 3 hodiny a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.