Salát z tykve
30 min.
Ingredience
- 300gramůTykev
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej salátový
- 4kusyHřebíček
- 1kusCitrony
- 4kusyJablka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, nastrouhanou tykev necháme ve vroucí vodě s hřebíčkem, cukrem a octem zesklovatět. Vyjmeme ji a necháme okapat.
- 2Přidáme na tenké plátky nakrájená jablka a přelijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru a soli.
- 3Salát podáváme obložený dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.