Salát z uzeného pstruha
25 min.
Ingredience
- 150gramůPstruh uzený
- 120gramůHrušky
- 120gramůSalát Polníček
- 40mililitrůCitronová šťáva
- Na křenovou omáčku
- 120mililitrůPepř černý mletý
- 50gramůZakysaná smetana
- 2špetkyOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceKřen
- Na zálivku
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Oloupaný křen nastrouháme najemno, osolíme, osladíme a vmícháme ocet a smetanu.
- 2Na zálivku rozmícháme citronovou šťávu s olejem, solí, cukrem a pepřem. Do servírovací mísy vložíme salát, hrušky, rybu, přelijeme zálivkou, zlehka promícháme a necháme vychladit. Salát podáváme s křenovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.