Salát ze špenátových listů s uzenou krkovicí a avokádem
25 min.
Ingredience
- 80gramůCoppa
- 100gramůPancetta
- 1kusAvokádo
- 220gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůOříšky piniové
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzenou krkovici nakrájíme na tenké plátky a vložíme pod gril, do křupava opečeme. Slaninu pancetta pokrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme, pokrájíme na malé kousky, mladé špenátové listy opláchneme a osušíme.
- 2Opečenou krkovicí poklademe dno misky, na ni navršíme špenátové lístky, plátky sýra coppa a avokádo, posypeme oříšky.
- 3Smícháme olej s balzamikovým octem, solí a pepřem, tímto dresinkem salát přelijeme. Nakonec posypeme slaninou pancetta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.