Salát ze špenátu a vajec
22 min.
Ingredience
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžícePažitka
- 3lžíceOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- Na vejce
- 500mililitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listový špenát otrháme z řapíků, listy propláchneme a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté je necháme okapat, nakrájíme na proužky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme, krájíme na osminky. Pažitku rozkrájíme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním oleje s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 2V míse promícháme špenát se zálivkou, poklademe vejci, posypeme pažitkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.