Salát ze špenátu s kandovanými mandlemi
40 min.
Ingredience
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaOcet vinný
- 135gramůCukr krupice
- 3lžíceOlej olivový
- 185gramůMandle
- 125gramůBaby špenát
- 100gramůSýr kozí
- 1lžíceHořčice
- 125gramůBrusinky
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Na vinaigrette dáme do mísy hořčici a česnek, přidáme citronovou šťávu, l lžičku cukru, ocet a vše promícháme dohladka. Potom za stálého míchání přidáváme olivový olej.
- 2Troubu předehřejeme na 120 stupňů Celsia. Na vál rozložíme pečící papír. Do hrnce vsypeme zbytek cukru, zalijeme 2 lžícemi vody a přidáme 1 lžičku citronové šťávy. Mandle rozložíme na plech a v troubě zahřejeme.
- 3Vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud cukr nezezlátne a nezkaramelizuje. Přdáme horké mandle a zkaramelizované peckovice ihned přendáme na připravený pečící papír. Když mandle zchladnout, nasekáme je nahrubo.
- 4Brusinky a špenát omyjeme. Kozí sýr zbavíme kůrky a rozdrobíme. Brusinky a špenát dáme do velké mísy, zalijeme vinaigrettou, krátce promícháme a rozdělíme na talíře. Salát podáváme sypaný kandovanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.