Salát ze špenátu s kandovanými mandlemi

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vinaigrette dáme do mísy hořčici a česnek, přidáme citronovou šťávu, l lžičku cukru, ocet a vše promícháme dohladka. Potom za stálého míchání přidáváme olivový olej.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 120 stupňů Celsia. Na vál rozložíme pečící papír. Do hrnce vsypeme zbytek cukru, zalijeme 2 lžícemi vody a přidáme 1 lžičku citronové šťávy. Mandle rozložíme na plech a v troubě zahřejeme.
  • 3
    Vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud cukr nezezlátne a nezkaramelizuje. Přdáme horké mandle a zkaramelizované peckovice ihned přendáme na připravený pečící papír. Když mandle zchladnout, nasekáme je nahrubo.
  • 4
    Brusinky a špenát omyjeme. Kozí sýr zbavíme kůrky a rozdrobíme. Brusinky a špenát dáme do velké mísy, zalijeme vinaigrettou, krátce promícháme a rozdělíme na talíře. Salát podáváme sypaný kandovanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.