Salát ze syrové červené řepy s česnekem
15 min.
Ingredience
- 800gramůČervená řepa
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 2mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCukr krupice
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na jemné proužky, které dáme do vhodné nádoby. Pokapeme pomerančovou a citrónovou šťávou, osolíme, posypeme pepřem, cukrem, pokapeme olejem a promícháme.
- 2Nakonec vmícháme stejně nakrájený česnek, ještě jednou promícháme. Salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.