Salát ze zeleniny s holandskou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu opláchneme ve vodě. Oloupeme dolní část chřestu a pokrájíme ho na kousky. Odkrojíme oba konce z hrachových lusků a fazolek. Na plátky pokrájíme cukety. Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky. Do hlubší pánve vložíme máslo a na něj dáme kousky chřestu, podlijeme trochou vody a podusíme. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a vhodíme do ní fazolky. 10 minut povaříme.
  • 2
    V dalším hrnci 5 minut povaříme brokolicové růžičky, hrachové lusky a plátky cuket.
  • 3
    Všechnu uvařenou zeleninu hned zchladíme studenou vodou a necháme na sítu okapat.
  • 4
    Připravíme omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.
  • 5
    Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Do malého hrníčku vlijeme víno a ocet, přidáme nakrájenou šalotku. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.
  • 6
    Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme. Na plotně ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.
  • 7
    Vývar se šalotkou scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháváme, dokud krém nezhoustne.
  • 8
    Potom do kréme postupně vešleháme i tekuté máslo a přidáme nadrobno nasekaný kopr.
  • 9
    Uvařenou zeleninu pak v míse promícháme s uzeným lososem a holandskou omáčkou. Nakonec ještě osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Necháme 15 minut uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.