Salmorejo
15 min.
Ingredience
- 115gramůChléb toastový
- 3lžíceOlej olivový
- 90mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 5kusůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůŠunka Serrano
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
- 2Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.
- 4Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.