Salmorejo

15 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
  • 2
    Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.
  • 4
    Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.