Šalotka dušená
30 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 20kusůŠalotka
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
20 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šalotky spaříme, oloupeme a vložíme na máslo do kastrolu. Osolíme, opepříme, osladíme, zakápneme octem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka.
- 2Když se voda odpaří a šalotky jsou měkké, necháme je v kastrole zesklovatět na másle s cukrem. Kastrolem lehce potřásáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.