Šalotková omáčka s červeným vínem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
90 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme očištěné, na plátky nakrájené šalotky, víno, balsamico, med, cukr, cayenský pepř, mletý hřebíček, špetku soli a pepře. Šalotky musí být zcela pokryté. Uvedeme do varu a bez pokličky zvolna vaříme 30-40 minut, až se tekutina spotřebuje. Směs občas zamícháme.
  • 2
    Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme nebo okyselíme a osladíme. Přelijeme do čistých sklenic a uložíme do chladničky.
  • 3
    Omáčka vydrží několik týdnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.