Šalotková omáčka s červeným vínem
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠalotka
- 500mililitrůVíno červené
- 110mililitrůBalsamico ocet
- 125mililitrůMed včelí
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
90 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme očištěné, na plátky nakrájené šalotky, víno, balsamico, med, cukr, cayenský pepř, mletý hřebíček, špetku soli a pepře. Šalotky musí být zcela pokryté. Uvedeme do varu a bez pokličky zvolna vaříme 30-40 minut, až se tekutina spotřebuje. Směs občas zamícháme.
- 2Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme nebo okyselíme a osladíme. Přelijeme do čistých sklenic a uložíme do chladničky.
- 3Omáčka vydrží několik týdnů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.