Šalotky na víně
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 200gramůSalám jemný
- 0,13litrVíno bílé
- 250gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
26 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme oloupané šalotky, osolíme, opepříme a posypeme cukrem, který necháme zezlátnout. Potom přidáme citronovou šťávu, přilijeme bílé víno a ocet. Dusíme zvolna pod pokličkou na mírném ohni 30 - 35 minut.
- 2Vychladlé cibulky podáváme s plátky jemného salámu jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.