Šalotky v octové marinádě
65 min.
Ingredience
- 600gramůŠalotka
- 8lžicOlej olivový
- 6lžicOcet Sherry
- 1kusChilli paprička sušená
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2gramyOregano čerstvé
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté šalotky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme dozlatova. Když jsou šalotky opečené ze všech stran, přidáme k nim rozemnutou sušenou chilli papričku, kterou jsme zbavili semínek. Přilijeme sherry ocet.
- 2Šalotky osolíme, opepříme a doplníme kuličkami nového koření. Snítky oregana opláchneme, nasekáme na větší kousky a přidáme k pokrmu. Podle chuti osladíme.
- 3Šalotky v marinádě dusíme na mírném ohni 25 minut. Necháme vychladnout a uležet alespoň 1 den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 2. 5. 2017
Šalotky v octové marinádě
Skvělý tip 😁