Salsa s kuřecí jehlou
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 30gramůCibule
- 5gramůChilli koření mleté
- 1lžíceOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 400gramůRajčata
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůTabasco
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme salsu. V misce smícháme rajčata, drcený česnek, nakrájenou cibuli, chilli, sůl, cayenský pepř, koriandr a olivový olej. Řádně promícháme. Přikryjeme a necháme 15 minut odležet, poté přidáme citrónovou šťávu.
- 2Rozpálíme gril na vysokou teplotu. Kousky kuřete rovnoměrně napícháme na jehly. V misce promícháme tabasko a olej. Směsí potřeme kousky kuřete. Za častého otáčení grilujeme 10 minut, dokud není maso propečené a měkké. Podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.