Salsa Tex - Mex
35 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 2kusyChilli paprička
- 4lžíceVývar zeleninový
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Nejprve oloupeme rajčata, která zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme, poté nasekáme očištěný česnek a cibuli najemno. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme, to samé uděláme s paprikou.
- 2V hrnci smícháme připravená rajčata, česnek, cibuli, papriku a chilli papričku. Přidáme vývar, rajčatový protlak a vaříme na mírném ohni, občas nezapomeneme směs důkladně promíchat.
- 3Po 15 minutách hrnec odstavíme a do vzniklé salsy přimícháme nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř a cukr. Počkáme, až bude mít salsa pokojovou teplotu a vložíme jí do chladničky, zhruba na 15 minut, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.