Salsa z makadamových ořechů ke krůtímu saté
75 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej sezamový
- 600gramůKrůtí prsa
- 1kusLimetka
- 150gramůOříšky makadamové
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 60gramůŠalotka
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceCukr krupice
- 3lžíceOcet rýžový
- 400mililitrůMléko kokosové
- 5gramůSůl
- 100gramůČesnekové máslo
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 10gramůCitronová tráva
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1048 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
90 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Maso a limetku omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na nudličky silné jako prst. Z limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- 2Polovinu limetkové šťávy a kůry smícháme se 2 lžícemi sójové omáčky a sezamovým olejem, přelijeme přes maso, necháme 30 minut marinovat.
- 3Na 2 lžících oleje opražíme makadamové ořechy. Přidáme šalotku, česnek, chilli papričky a cukr, dusíme 1 minutu. Vmícháme druhou polovinu limetkové šťávy a kůry, ocet, zbývající sójovou omáčku a kokosové mléko a vaříme 8-10 minut. Krémovou salsu ochutíme solí.
- 4Stonky citronové trávy na slabším konci seřízneme do špičky a napíchneme na ně marinované maso. Ve zbývajícím oleji opékáme 1 minutu. Česnekové máslo nakrájíme na plátky, přidáme je ke špízům a dopékáme 3-4 minuty.
- 5Vlažnou salsu posypeme natrhaným koriandrem a podáváme ji ke špízům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.