Salsa z opečených rajčat

95 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech. Šalotky a česnek oloupeme a přidáme k rajčatům, posypeme mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 75 minut. Hotová jsou, když začnou osychat, nesmí se spálit.
  • 2
    Necháme vychladnout, oloupeme a dužinu jemně nakrájíme. Ze šalotek odstraníme celou vnější slupku. Šalotku i česnek nakrájíme nahrubo a smícháme v míse s rajčaty.
  • 3
    Listy rozmarýnu otrháme se stonku a jemně nakrájíme, polovinu přimícháme ke směsi. Chilli namočíme do horké vody asi na 10 minut, necháme okapat, odstraníme stonky a semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme k rajčatové směsi.
  • 4
    Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, sůl, olej a cukr. Posypeme zbylým rozmarýnem a před podáváním necháme vychladit. V lednici vydrží až týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.