Salsa z opečených rajčat
95 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 8kusůŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 5stroužkůČesnek
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech. Šalotky a česnek oloupeme a přidáme k rajčatům, posypeme mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 75 minut. Hotová jsou, když začnou osychat, nesmí se spálit.
- 2Necháme vychladnout, oloupeme a dužinu jemně nakrájíme. Ze šalotek odstraníme celou vnější slupku. Šalotku i česnek nakrájíme nahrubo a smícháme v míse s rajčaty.
- 3Listy rozmarýnu otrháme se stonku a jemně nakrájíme, polovinu přimícháme ke směsi. Chilli namočíme do horké vody asi na 10 minut, necháme okapat, odstraníme stonky a semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme k rajčatové směsi.
- 4Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, sůl, olej a cukr. Posypeme zbylým rozmarýnem a před podáváním necháme vychladit. V lednici vydrží až týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.