Saltimbocca ala romana
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 8plátkůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
127 mg
Cukr
283 mg
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a každý řízek obložíme plátkem šunky a lístkem šalvěje, řízky překlopíme a zpevníme párátky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme. Řízky smažíme z každé strany 5 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
- 3Do omastku přilijeme masový vývar a bílé víno a necháme projít varem. Dochutíme citronovou šťávou, smetanou a pepřem. Saltimboccu podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.