Saltimbocca na víně a šalvěji
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůŠunka parmská
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
121 mg
Cukr
364 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, omyjeme je, osušíme a mírně naklepeme.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo s olivovým olejem, vmícháme omyté šalvějové lístky a krátce je osmahneme. Vyjmeme a necháme okapat.
- 3Připravené řízky poklademe plátky parmské šunky a lístky šalvěje. Obojí k masu připíchneme párátky. Maso po obou stranách zprudka opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme.
- 4Do výpeku přilijeme víno a šťávu necháme chvíli povařit. Potom ji osolíme a opepříme.
- 5Řízky upravíme po dvou na talíře a podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.