Saltimbocca na víně a šalvěji

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
121 mg
Cukr
364 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, omyjeme je, osušíme a mírně naklepeme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo s olivovým olejem, vmícháme omyté šalvějové lístky a krátce je osmahneme. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 3
    Připravené řízky poklademe plátky parmské šunky a lístky šalvěje. Obojí k masu připíchneme párátky. Maso po obou stranách zprudka opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme.
  • 4
    Do výpeku přilijeme víno a šťávu necháme chvíli povařit. Potom ji osolíme a opepříme.
  • 5
    Řízky upravíme po dvou na talíře a podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.