Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli
40 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 9lžicOlej olivový
- 40gramůŠalotka
- 25gramůOřechy vlašské
- 75gramůMáslo čerstvé
- 100gramůLosos uzený
- 400gramůTěstoviny Ravioli
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu dostatečné množství vody a výrazně ji osolíme. Přidáme polovinu snítek šalvěje, těstoviny a uvaříme je al dente.
- 2Zbývající šalvějové lístky natrháme nahrubo. Zahřejeme polovinu ořechového oleje a osmažíme na něm jemně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme šalvějové lístky a hrubě nasekané ořechy. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z poloviny plodu nastrouháme k ořechům. Vymačkáme šťávu, smícháme ji se zbývajícím olejem a máslem a přidáme k ořechové směsi.
- 3Uzeného lososa nakrájíme na úzké proužky.
- 4Scedíme těstoviny, přelijeme je horkým ochuceným máslem a smícháme s proužky uzené ryby. Čerstvě nastrouhaný parmazán podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.