Šalvějové máslo se šunkou a špenátovými noky
50 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 100gramůSýr kozí
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠunka parmská
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 80gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, omyjeme a blanšírujeme v dostatečném množství vařící osolené vody. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme okapat, dobře vymačkáme a nasekáme nahrubo.
- 2Kozí sýr smícháme se špenátem a s vejci, okořeníme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme strouhanku, parmazán a mouku a dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme dvěma kávovými lžičkami noky a necháme je v horké vodě těsně pod bodem varu táhnout asi 4 minuty.
- 3Zpěníme máslo a osmažíme na něm proužky parmské šunky a otrhané lístky šalvěje. Noky vybereme odpěňovačkou, upravíme na talíře a přelijeme horkým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.