Šamorínský rožeň

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).
  • 2
    Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.
  • 3
    Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.
  • 4
    Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
  • 5
    Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.
  • 6
    Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.