San choy bau s vepřovým masem a mandlemi
30 min.
Ingredience
- 1,5lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaOlej sezamový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceMandle
- 200gramůOkurka salátová
- 3lžíceFazolové klíčky
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek rozdrtíme, jarní cibulku s koriandrem omyjeme, cibulku pokrájíme na tenké kroužky, koriandr drobně posekáme. Oloupané mandle pokrájíme nadrobno a nasucho je opražíme. Salátovou omytou okurku nakrájíme na nudličky.
- 2Pánev wok rozpálíme, přilijeme arašídový olej, a když je dostatečně rozpálený, dáme na něj rozdrcený česnek a za stálého míchání pomleté maso a přimícháme jemně nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání restujeme asi 3 minuty, maso získá zlatou barvu. Pak přimícháme sójovou a ústřicovou omáčku a jarní cibulku. Stále mícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přidáme lžičku sezamového oleje. Nakonec do masové směsí vmícháme výhonky z naklíčených fazolí a přimícháme posekaný koriandr.
- 3San choy bau s vepřovým masem rozdělíme na listy ledového salátu tak, že umyté listy hlávkového salátu rozložíme na mísu: 2-3 listy na sebe. Utvoříme si tak čtyři hromádky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Na listy salátu poklademe porce masa, které ozdobíme nakrájenou okurkou, posypeme mandlemi, srolujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.