Sarajevský salát
50 min.
Ingredience
- 0,5decilitrSmetana zakysaná 15%
- 4kusyBrambory
- 4kusyOkurky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Oloupané nakrájíme na kolečka silná cca 5 mm a dáme do mísy. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme, rozpůlíme a oddělíme žloutky. Bílky a kyselé okurky pokrájíme na tenké plátky, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, zamícháme a rozdělíme do misek.
- 2Žloutky utřeme s citronovou šťávou, vmícháme je do zakysané smetany
- 3a polijeme každou porci Sarajevského salátu v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.