Sardelky v zelenině
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůKoriandr celý
- 400gramůSardelové řezy
- 150gramůRajčata
- 100gramůFenykl sladký - hlíza
- 100gramůCeler řapíkatý
- 200gramůCuketa
- 50gramůTymián čerstvý
- 100mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOlej olivový
- 200gramůSůl
- 20gramůCitrony
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sardele očistíme, vykucháme, vykostíme, odtrhneme jim hlavu, omyjeme je pod tekoucí vodou a osušíme je. Dáme je do mísy, zasypeme
- 2hrubou solí a na hodinu je dáme do ledničky. Pak je ze soli vyjmeme, omyjeme a osušíme. Položíme je na talíř, zakapeme olejem, přidáme tymián, oloupaný česnek, lehce podrcené kuličky koriandru, špetku soli a necháme 2-3 hodiny marinovat.
- 3Přes sítko vymačkáme do misky citronovou šťávu. Očistíme celer, fenykl ,oškrábeme a očistíme mrkev, odkrojíme z cuket stopky a oloupeme cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na tenká kolečka.
- 4Do pánve dáme fenykl, celer, mrkev a cibuli, přilijeme víno a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a pepře a vše asi 15 minut dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pět minut před koncem vaření přidáme kolečka cuket. Jakmile je zelenina uvařená, scedíme ji a urovnáme na mísu.
- 5Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Před podáváním na rozloženou zeleninu v míse
- 6úhledně urovnáme svinuté sardelky vyjmuté z marinády a doprostřed naaranžujeme kostičky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.