Sardelovou pastou plněná vejce
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySardelová pasta
- 2lžičkyHořčice
- 1lžíceMajonéza
- 10gramůPetržel - nať
- 40gramůSalát hlávkový
- 100gramůŘedkvička
- 1kusOkurka salátová
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně překrojíme, žloutky vybereme. Do misky dáme volně změklé máslo, přidáme hořčici, majonézu, rozdrobené žloutky, sardelovou pastu, pepř a vše dobře prošleháme. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, poté už jen promícháme vařečkou. Připravenou náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky vajec.
- 2Na dno dezertních talířků klademe listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce. Talířky ozdobíme na tenká kolečka nakrájenou ředkvičkou a salátovou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.