Sardelový nákyp
80 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSardelová pasta
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový květ
- 300gramůZakysaná smetana
- 5kusůVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 20gramůMáslo nízkokalorické
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
47 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
273 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté, najemno nasekané rybí maso bez kostí smícháme s nasekanou petrželkou a podusíme chvíli na másle. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle chuti osolíme.
- 2Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku. Přidáme podušené rybí maso a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme.
- 3Směs vložíme do formy vymazané máslem. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.