Sardine ripiene

35 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, fenykl a piniové oříšky. Necháme opéct, přidáme česnek, dále 12 g strouhanky a 12 g petržele. Vše osolíme, opepříme a odstavím z ohně.
  • 2
    Polovinu omytých filet ze sardinek nandáme kůží dolů do malé servírovací misky vymazané olivovým olejem. Na maso rozetřeme připravenou náplň a poklademe zbytkem filet kůží navrch. Maso osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje a posypeme zbytkem strouhanky s petrželí.
  • 3
    Ryby necháme upéct v troubě cca 5-10 minut.
  • 4
    Podáváme zdobené citronem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.