Sardine ripiene
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 60gramůFenykl čerstvý
- 20gramůStrouhanka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 50gramůOříšky piniové
- 260gramůSardinky v oleji
- 1stroužekČesnek
- 16gramůPetržel kudrnka
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, fenykl a piniové oříšky. Necháme opéct, přidáme česnek, dále 12 g strouhanky a 12 g petržele. Vše osolíme, opepříme a odstavím z ohně.
- 2Polovinu omytých filet ze sardinek nandáme kůží dolů do malé servírovací misky vymazané olivovým olejem. Na maso rozetřeme připravenou náplň a poklademe zbytkem filet kůží navrch. Maso osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje a posypeme zbytkem strouhanky s petrželí.
- 3Ryby necháme upéct v troubě cca 5-10 minut.
- 4Podáváme zdobené citronem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.