Sardinková vejce

20 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
42 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody. Poté je ihned oloupeme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme a vyjmeme žloutky, které rozmělníme vidličkou. Do žloutků přidáme oloupané sardinky zbavené páteře, máslo, sůl pepř, hořčici a vše utřeme v míse dohladka.
  • 2
    Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.