Sardinková vejce
20 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůSardinky v oleji
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
42 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody. Poté je ihned oloupeme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme a vyjmeme žloutky, které rozmělníme vidličkou. Do žloutků přidáme oloupané sardinky zbavené páteře, máslo, sůl pepř, hořčici a vše utřeme v míse dohladka.
- 2Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.