Sardinky na rajčatech a olivách

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané sardinky osolíme a opepříme uvnitř i zvenčí. Nasekáme šest lístků bazalky a naplníme jimi sardinky. Do sardinek uděláme nožem několik zářezů. Nakrájíme na plátky olivy a rajčata a dáme do mísy. Natrháme na kousky 4 lístky bazalky a smícháme s rajčaty a olivami. Směs rajčat a oliv rozdělíme na čtyři části. Na čtyři velké kusy hliníkové fólie položíme tři sardinky.
  • 2
    Máslo a olej rozpustíme v pánvi, přidáme citronovou šťávu a směsí ryby přelijeme. Zabalíme ryby do fólie a grilujeme 20 minut.
  • 3
    Z ryb odstraníme hliníkovou fólii a rozdělíme na talíře.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.