Sardinky na rajčatech a olivách
50 min.

Ingredience
- 12kusůSardinka obecná
- 10kusůBazalka
- 4kusyRajčata
- 8kusůOlivy černé
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané sardinky osolíme a opepříme uvnitř i zvenčí. Nasekáme šest lístků bazalky a naplníme jimi sardinky. Do sardinek uděláme nožem několik zářezů. Nakrájíme na plátky olivy a rajčata a dáme do mísy. Natrháme na kousky 4 lístky bazalky a smícháme s rajčaty a olivami. Směs rajčat a oliv rozdělíme na čtyři části. Na čtyři velké kusy hliníkové fólie položíme tři sardinky.
- 2Máslo a olej rozpustíme v pánvi, přidáme citronovou šťávu a směsí ryby přelijeme. Zabalíme ryby do fólie a grilujeme 20 minut.
- 3Z ryb odstraníme hliníkovou fólii a rozdělíme na talíře.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.