Sardinky s koriandrem
30 min.
Ingredience
- 12kusůSardinka obecná
- 1lžičkaOlej olivový
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- 1kusŠalotka
- 0,25lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
71 mg
Postup přípravy
- 1Sardinky očistíme od šupin, vykucháme je a vyjmeme vnitřnosti včetně krevní sraženiny, opláchneme a osušíme. Osolíme je ze všech stran, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme z obou stran do křupava.
- 2Koriandrové máslo: Na rozpálenou pánev nasypeme koriandr a opražíme ho. Přesypeme do misky. Přidáme změklé máslo, citronovou šťávu a šleháme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, citronovou kůru, sůl, pepř.
- 3Sardinky dáme na velkou mísu, na každou rozetřeme kousek koriandrového másla, zdobíme kousky citronu a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.