Sardinky v kořeněném nálevu
35 min.
Ingredience
- 20gramůHořčice
- 100gramůKopr čerstvý
- 400gramůSardinka obecná
- 15gramůSůl
- 15gramůCukr krupice
- 3gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůVoda pitná
- 200gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ze sardinek použijeme jen filety bez kůže. Kopr posekáme nadrobno, do hrníčku nalijeme olej, přidáme lžíci hořčice, sůl, cukr, pepř, dobře promícháme, přilijeme vodu, ocet a rozkvedláme.
- 2Do skleněné mísy vkládáme střídavě vrstvy kopru a vrstvy filetů. Vše zalijeme nálevem z hrníčku a dáme vychladit.
- 3Podáváme s celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.