Sardinky zapečené s cuketami a parmazánem

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a tymián nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky, cukety oloupeme a nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme a sardinky rozkrájíme na plátky.Tymián nasekáme nadrobno.
  • 2
    Na pánvi v olivovém oleji necháme zpěnit nasekanou cibuli s česnekem. Potom do orestované cibule vmícháme nudličky cuket a 2 lžíce tymiánu. Směs za stálého promíchávání opékáme dozlatova a pak z ohně odstavíme.
  • 3
    Polovinu této směsi rozložíme do zapékací mísy, poklademe vrstvou plátků sardinek a na sardinky rozložíme jednu třetinu strouhaného sýra. Potom vrstvy zopakujeme a posypeme druhou třetinou sýra a zalijeme vaječnou zálivkou, posypeme sekaným tymiánem a zasypeme poslední třetinou strouhaného sýra. Takto připravenou zeleninu se sardinkami pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm servírujeme jako hlavní jídlo horký.
  • 4
    Vaječná zálivka: V hlubší misce nebo v hrníčku rozmícháme celá vejce s mlékem a zálivku ochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.