Sardinky zapečené s cuketami a parmazánem
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCuketa
- 3lžíceTymián
- 1kilogramSardinka obecná
- 100gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 2gramySůl
- 1lžíceOlej olivový
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a tymián nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky, cukety oloupeme a nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme a sardinky rozkrájíme na plátky.Tymián nasekáme nadrobno.
- 2Na pánvi v olivovém oleji necháme zpěnit nasekanou cibuli s česnekem. Potom do orestované cibule vmícháme nudličky cuket a 2 lžíce tymiánu. Směs za stálého promíchávání opékáme dozlatova a pak z ohně odstavíme.
- 3Polovinu této směsi rozložíme do zapékací mísy, poklademe vrstvou plátků sardinek a na sardinky rozložíme jednu třetinu strouhaného sýra. Potom vrstvy zopakujeme a posypeme druhou třetinou sýra a zalijeme vaječnou zálivkou, posypeme sekaným tymiánem a zasypeme poslední třetinou strouhaného sýra. Takto připravenou zeleninu se sardinkami pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm servírujeme jako hlavní jídlo horký.
- 4Vaječná zálivka: V hlubší misce nebo v hrníčku rozmícháme celá vejce s mlékem a zálivku ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.