Sardinská svíčková
30 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůRýže dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůHouby čerstvé
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem.
- 2Předehřejeme troubu na 250 °C.
- 3Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat.
- 4Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem.
- 5Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu.
- 6Upravíme maso na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.