Sarma s mletým masem
220 min.

Ingredience
- masová směs
- 1kusCibule
- 500gramůVepřové maso mleté
- 250gramůHovězí maso mleté
- 3lžíceSádlo škvařené
- 50gramůRýže loupaná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- sarma
- 2kilogramyZelí kysané
- 150gramůSlanina vepřová
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
46 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí vcelku opláchneme vodou, odkrojíme tvrdý košťál a necháme odkapat.
- 2Odkapané listy, na které budeme pokládat maso, rozložíme na vál.
- 3V pánvi si na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na ni pomleté vepřové a hovězí maso, které osolíme a opepříme.
- 4Promícháme s cibulí a chvíli restujeme.
- 5Přidáme dobře promytou rýži, zamícháme a odstavíme z vařiče.
- 6Do hrnce si na dno poklademe 8-12 zelných listů ze kterých nebudeme dělat závitky.
- 7Na listy, které máme na vále, si na každý dáme lžíci masové směsi s rýží, pečlivě zabalíme závitky - sarmu,
- 8které poklademe na zelí do hrnce těsně vedle sebe, protože se takto nerozvinou.
- 9Mezi sarmu vložíme plátky slaniny, bobkový list, celý pepř a nové koření.
- 10Na sarmu položíme zbylé listy kysaného zelí, zalijeme vodou a při mírné teplotě vaříme pod pokličkou 3 hodiny.
- 11Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, do které přimícháme papriku a přidáme k sarmě.
- 12Jíšku přimícháme a vaříme v sarmě jen půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.