Sarma s mletým masem

220 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
46 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí vcelku opláchneme vodou, odkrojíme tvrdý košťál a necháme odkapat.
  • 2
    Odkapané listy, na které budeme pokládat maso, rozložíme na vál.
  • 3
    V pánvi si na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na ni pomleté vepřové a hovězí maso, které osolíme a opepříme.
  • 4
    Promícháme s cibulí a chvíli restujeme.
  • 5
    Přidáme dobře promytou rýži, zamícháme a odstavíme z vařiče.
  • 6
    Do hrnce si na dno poklademe 8-12 zelných listů ze kterých nebudeme dělat závitky.
  • 7
    Na listy, které máme na vále, si na každý dáme lžíci masové směsi s rýží, pečlivě zabalíme závitky - sarmu,
  • 8
    které poklademe na zelí do hrnce těsně vedle sebe, protože se takto nerozvinou.
  • 9
    Mezi sarmu vložíme plátky slaniny, bobkový list, celý pepř a nové koření.
  • 10
    Na sarmu položíme zbylé listy kysaného zelí, zalijeme vodou a při mírné teplotě vaříme pod pokličkou 3 hodiny.
  • 11
    Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, do které přimícháme papriku a přidáme k sarmě.
  • 12
    Jíšku přimícháme a vaříme v sarmě jen půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.