Šátečky z listového těsta s kuřecím masem a mandlemi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
51 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle nasypeme do vroucí vody, po 1 minutě je vyjmeme, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Kuřecí maso umeleme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na malé kostičky, rozinky na kousky a petrželku najemno.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a mandle opražíme. Když získají zlatavou barvu, rychle je vyndáme a vysušíme v papírovém ubrousku. V pánvi nyní necháme zesklovatět cibuli, na ní vložíme kuřecí maso, sůl, skořici, papriku a kmín. Za stálého míchání restujeme na středním ohni, dokud maso nepustí šťávu. Přidáme nakrájená rajčata, rozinky, petržel, mandle a víno a zvolna dusíme pod pokličkou. Za 15 minut pokličku sundáme a dusíme odkryté, dokud se šťáva nezredukuje na minimum. Směs necháme vychladnout.
  • 3
    Rozválené listové těsto nakrájíme na 20 čtverců. Doprostřed každého čtverce umístíme lžičku náplně. Čtverce přeložíme napůl tak, aby vznikly trojúhelníky.
  • 4
    Šátečky potřeme ze všech stran olivovým olejem, naskládáme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 20-25 minut.
  • 5
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.