Savojská bramboračka

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno nasekáme cibuli, na jemno nastrouháme mrkev, oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Také nastrouháme muškátový oříšek a nasekáme pažitku.
  • 2
    Cibulku do růžova osmahneme na másle a zasypanou mrkví mícháme a necháme dusit, dokud směs nezačne vonět. Posypeme moukou a opražíme, poté zalijeme vodou a přidáme brambory, muškátový oříšek, polévkové koření a sůl. Vaříme cca 15 minut.
  • 3
    Polévku podáváme teplou a bohatě zasypanou pažitkou. Tento pokrm je velmi sytý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.