Savojská bramboračka
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5kusůMrkev kořen
- 4kusyBrambory
- 30gramůPažitka
- 10mililitrůPolévkové koření
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nasekáme cibuli, na jemno nastrouháme mrkev, oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Také nastrouháme muškátový oříšek a nasekáme pažitku.
- 2Cibulku do růžova osmahneme na másle a zasypanou mrkví mícháme a necháme dusit, dokud směs nezačne vonět. Posypeme moukou a opražíme, poté zalijeme vodou a přidáme brambory, muškátový oříšek, polévkové koření a sůl. Vaříme cca 15 minut.
- 3Polévku podáváme teplou a bohatě zasypanou pažitkou. Tento pokrm je velmi sytý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.